recent
وصفات أخرى

Moroccan chebakia recipe الشباكية



المقادير 
أنا استعملت الكأس لكي أحصل على كمية قليلة من الشباكية يمكنكي سيدتي استعمال الزلافة (أي صحن الحساء)أو أي شيء لأخد العبار بيه  أو للكيل به و نفس المكيال تعبر بيه جميع المقادير إلا السمسم نضاعف كميته للحصول على شباكية مقومة و لذيـــــــذة 
1/3 كوب اللوز مطحون ناعم و منخول 
2 1/3 كوب سمسم محمر و مطحون ناعم 

1/3 خل أبيض 
2 1/3 ماء الزهر مذاب به القليل من الزعفران الحر
1/3 كوب بيض
1/3 كوب زبدة مذابة 
1/3 زيت نباتية 
ملعقة صغيرة الشمر و الينسون مطحون ناعم 
ملعقة صغيرة دارسين أي القرفة 
ملح و 2 غرام من خميرة الحلويات لم أستعمل الخميرة الجافة 
650 غرام دقيق بالضبط 
زيت للقلي و عسل 
و لتزين حبوب السمسم 


ingredients 
  • 1/3 cup Almonds crushed and sieved.
  • Two 1/3 cup ground and Roasted sesame if you use Pasta Machine sift your ground sesame.
  • 1/3 cup White vinegar.
  • two 1/3 cup Orange blossom water in which i put a little of saffron
  • 1/3 cup of egg.
  • 1/3 cup vegetable oil.
  • 1/3 melted butter.
  • 1 teaspoons ground anise and fennel.
  • 1 teaspoons ground cinnamon
  • pinch of salt and 2 grams of baking powder i am not using dry yeast.
  • 1/2 kg (about 4 cups) flour, plus additional if necessary.
  • And we will need baking pin and chebakia roller.
  • Oil for frying
  • Honey 
  • Roasted sesame seeds.



google-playkhamsatmostaqltradent