recent
وصفات أخرى

سويسرول الشوكولاتة /Chocolat Swiss Roll

Chocolat Swiss Roll
المقادير 
بالنسبة لمقادير الكيك إستعملت نفس مقادير كيك رولي بالفراولة فقط قمت بأخد ملعقتين كبيرتين من الدقيق و قمت بتعويضهم بالكاكاو



رابط كيك رولي بالفراولة هنــــــــــــــــــــــــــا

بالنسبة لتزين الكيك قمت بتحضير كاناش بإذابة الشكلاطة و خلطها مع نصف الكمية من الكريمة السائلة 
مقادير الكاناش 
250 غرام شكلاطة 
125 غرام كريمة سائلة 
ممكن إضافة القليل من الزبدة (ملعقة كبيرة)
تذاب الشكلاطة و يضاف اليه الكريمة الساخنة بعد الخلط  تضاف ملعقة من الزبدة الغير مملحة ممكن الإستغناء عنها 
the ingredients 

for the cake i am using the same recipe just i replaced 2 tbs of flour with coca powder 
this is the link of the main recipe here 
Spread a thick layer of ganache over the top the cake 
the ingredients of ganache 
tablespoon unsalted butter, at room temperature 
1 cup heavy cream
8 ounces semisweet chocolate,coarsely chopped 
Place chocolate in a medium heatproof bowl; set aside.
Place cream in a small saucepan over medium heat and bring to a simmer. Pour over chocolate and let stand until chocolate has softened, about 5 minutes.
Add butter and stir until smooth. Let cool slightly before using.

google-playkhamsatmostaqltradent