المقادير
بالنسبة لمقادير الكيك إستعملت نفس مقادير كيك رولي بالفراولة فقط قمت بأخد ملعقتين كبيرتين من الدقيق و قمت بتعويضهم بالكاكاو
بالنسبة لمقادير الكيك إستعملت نفس مقادير كيك رولي بالفراولة فقط قمت بأخد ملعقتين كبيرتين من الدقيق و قمت بتعويضهم بالكاكاو
رابط كيك رولي بالفراولة هنــــــــــــــــــــــــــا
بالنسبة لتزين الكيك قمت بتحضير كاناش بإذابة الشكلاطة و خلطها مع نصف الكمية من الكريمة السائلة
مقادير الكاناش
250 غرام شكلاطة
125 غرام كريمة سائلة
ممكن إضافة القليل من الزبدة (ملعقة كبيرة)
تذاب الشكلاطة و يضاف اليه الكريمة الساخنة بعد الخلط تضاف ملعقة من الزبدة الغير مملحة ممكن الإستغناء عنها
the ingredients
for the cake i am using the same recipe just i replaced 2 tbs of flour with coca powder
this is the link of the main recipe here
Spread a thick layer of ganache over the top the cake
the ingredients of ganache
tablespoon unsalted butter, at room temperature
1 cup heavy cream
8 ounces semisweet chocolate,coarsely chopped
Place chocolate in a medium heatproof bowl; set aside.
Place cream in a small saucepan over medium heat and bring to a simmer. Pour over chocolate and let stand until chocolate has softened, about 5 minutes.
Add butter and stir until smooth. Let cool slightly before using.
Place chocolate in a medium heatproof bowl; set aside.
Place cream in a small saucepan over medium heat and bring to a simmer. Pour over chocolate and let stand until chocolate has softened, about 5 minutes.
Add butter and stir until smooth. Let cool slightly before using.