recent
وصفات أخرى

Malva parviflora salad الخبيزة أو البقولة المغربية بطريقتي


مقادير اللازمة لتحضير خبيزة أو البقولة  
 كمية من الخبيزة(Malva parviflora)  
كأس ماء
كأس زيت زيتون أو نصف حسب المتوفر  
لب نص حامضة (حامض مصبر) 
2 فصوص ثوم مفروم ناعم 
 ملعقة صغيرة كمون بلدي
 
ملعقة صغيرة هريسة(شطة المغربية) 
طماطم كبيرة محكوكة
القليل من القزبر والبقدونس 
ملح  
زيتون مقطع دوائر إختياري

Malva parviflora salad

1 bunch of Malva parviflora, well washed  and then chopped
one Crushed tomatoes 
 ½  bunch of parsley, chopped 
1 cup of olive oil 
 1 cup of water
2 garlic cloves, peeled, grated 
 ½ tsp of salt 
 1 tsp chili, powder iam using  here Moroccan harissa 
 1 tsp of cumin 
 Juice of 1 lemon iam using  preserved lemon
Cook covered into low heat the malva parviflora, parsley, tomatoes, water,½ cup olive oil, garlic,cumin, salt, chili Cook about 30 minutes.
when it  tender and dried from any liquid now add ½ cup of olive oil pinch of cumin , Juice of 1 lemon
Serve with preserved red olives and lemon
         Enjoy.








google-playkhamsatmostaqltradent