recent
وصفات أخرى

PASTRY CREAM or Vanilla Custard كريم باتسيير رائع ولامع


المقادير 
بالنسبة لخليط الحليب و السكر و الفانيلا
  • 200ملل حليب
  •  كيس فاني
  •  25 غرام سكر
و هذا خليط السكر و صفار البيض و النشاء
  • 25 غرام سكر حبيبات
  • 20 غرام مايزينا نشاء الذرة
  • 2 صفار البيض
الطريقة
نضع الحليب مع الفانيلا مع 25 غرام سكر حبيبات الى أن يسخن جيدا
نخلط صفار البيض مع السكر مع مايزينا أو النشا و نحرك جيدا حتى يصبح لون الخليط مائل الى اللون الأبيض ثم نضيف الحليب الساخن على خليط صفار البيض بالتدريج مع التحريك جيداااااااااااا المستمر
ثم نعيد الخليط إلى إناء الحليب ونضعه على النارمع التحريك إلى أن تصبح كثيفة 


the ingredients
  •  200 ml of milk
  • 25 grams of sugar
  • 1 teaspoon vanilla
We will need also
  •  25 grams of sugar
  •  20 grams of cornflour 
  •  2 egg yolk .
  1. In a saucepan over medium heat, combine the milk, vanilla, and 25 grams of sugar until boiling. 
  2. Beat the egg yolks, cornflour and  sugar in a bowl. and beat until pale and thick.
  3. Pour hot milk mixture onto the egg yolks, whisking continuously. Return to a clean saucepan. Cook over low heat for 8 minutes, stirring, until the mixture thickens and beginning to bubble. 
cover the surface with a piece of baking paper or cling film before cooling and using or storing in the fridge. For a fluffier pastry cream, fold in ½ cup whipped cream.



google-playkhamsatmostaqltradent