recent
وصفات أخرى

Moroccan Stuffed Bread Mkhamer مخامر معمرين بالخضرة و الشحمة

الصفحة الرئيسية
خبز الشحمة

السلام عليكم متتبعي مدونة مطبخ حنان
اليوم أحضرت لكم و صفة من الوصفات التقليدية و الذيذ طبعا
وصفة اليوم عبار عن مخامر محشو بالخضر و الشحم 

بالنسبة للعجين 
استعملت نصف الكمية من الدقيق الفينو 
والنصف الاخر من الفورص
القليل من خميرة الفورية
الملح
الماء الدافئ
تدلك العجين جيدا و تترك لتختمر  خبز معمر
بالنسبة لمقاديرالحشوة سوف نحتاج 
قرع أخضر مبشور 
جزر مبشور و مقشر
فلفل ممكن استعمال الفلفل الأحمرو الأخضر 
قزبر 
شحم 
والمكون الأساسي هو البصل الأخضر يمكن استعمال البصل العادي لكن البصل الأخضر يمنح الوصفة مذاق رااااااائــــــــــــــع 
زيت الزيتون
بالنسبة لتوابل سوف نحتاج إلى :
ملعقة صغيرة من الكركم - ملعقة صغيرةمن الحار - ملعقة كبيرة من الكامون البلدي
القليل من الإبزار
ثم الملح الذي لا يضاف الى الحشوة الا في المرحلة الأخيرة 
بالنسبة للطريقة فهي موضحة في الفيديو  

the ingredients in English
Batbout dough
300 g of strong white flour
200 g of fine semolina flour

280 ml of water, lukewarm

1 tbsp of dried yeast (or less if you are opting for long proofing time)

1 tsp of salt
Vegetable stuffing 
Green onion, chopped

Grated carrotsGrated zucchini

3 tbsps vegetable oil

2-3 tbsps of coriander 1 tsp of turmeric
1 tbsp of chili powder 1 tbsp of cumin
Salt

For a meaty version, add 300 g of minced beef/lamb and double the amount of herbs and spices
i used here grease 
  1. knead the dough then Cover and let rise and double in volume.
  2. Shape it into dough balls anywhere between 8-10 mm diameter. Cover and let them rest for 15 min.
  3. Dust the work surface with white or fine semolina flour, Roll a ball of dough as thin as 3-4 mm. 
  4. Place the stuffing in the centre.
  5. Bring the edges of the dough to the centre. Pinch them to seal and flip this pouch in order to have the sealed section at the bottom. Gently flatten the pouch to expand the circle. Make sure you give it a quarter turn after each roll and make sure the work surface is dusted with flour so the dough does not stick
  6. Place each rolled flat bread on a dusted kitchen towel, let it rise about 30 min then bake it 
  7. Over medium heat, place a skillet or a griddle and pan-fry the stuffed batbout on both sides until they look nicely golden.
  8. Serve warm or at room temperature
Moroccan Stuffed Bread

google-playkhamsatmostaqltradent